Gyártók Több ezer munkahely menekült meg

Több ezer munkahely menekült meg

autopro.hu/P.B. | 2023.07.03 06:22

Több ezer munkahely menekült meg

A Ford saarlouis-i gyára

Több ezer munkahely maradhat meg egy meg nem nevezett, nemzetközi beruházónak köszönhetően Saarlouis-ban. Mint ismert, a létesítményben a Ford 2025-ben leállítja a termelést. Az autógyártó június utolsó napján jelentette be, hogy lesz jövője a gyárnak.

Hirdetés

A bejelentés szerint már alá is írták az első megállapodásokat. „Ez kiváló alapot biztosít a további tárgyalásokhoz, amelyek mintegy 2500 munkahely megmaradását eredményezhetik Saarlouis-ban” - mondta Martin Sander, a Ford németországi főnöke. A befektető nevét nem említették.

Az üzem jelenleg mintegy 4400 Ford-alkalmazottat foglalkoztat, míg a szomszédos beszállítóknál mintegy 1300 alkalmazott dolgozik. A dolgozókat egy üzemi értekezleten tájékoztatták a fejleményekről. Sander alátámasztotta azt a célt, hogy „újratervezzék a saarlouis-i gyárat és megteremtsék a jövőbeni foglalkoztatási lehetőségeket”.

Mindeki örül

A tárgyalások hónapokig húzódtak. Saar-vidék gazdasági minisztere, Jürgen Barke most megkönnyebbülését fejezte ki: „mérföldkőhöz érkeztünk a Ford telephelyének jövője biztosítása felé”- mondta az SPD politikusa.

A munkavállalók képviselői is pozitívan nyilatkoztak. „Még nem értük el célunkat, de jó úton haladunk” - mondta a gyár üzemi tanácsának elnöke, Markus Thal.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink