Gyártók Még mindig nem kell senkinek a Ford bezáró gyára

Még mindig nem kell senkinek a Ford bezáró gyára

autopro.hu/P.B. | 2023.06.23 11:21

Még mindig nem kell senkinek a Ford bezáró gyára

Fotó: Ford Media Center

A Ford 2022. június 22-én jelentette be, hogy Saarloius-ban található gyárára 2025-től, a Focus gyártásának leállítása után nem tart igényt. Az üzemben 4400-an dolgoznak, 2500 munkahely megőrzése reális, de ehhez is befektetőket kellene találni.

Hirdetés

Mint ismert, tavaly nyáron a Ford vezetősége úgy döntött, hogy Európában Köln mellett Valenciában fogja elektromos autóit gyártani. Ez a döntés a Saarlouis-ban található üzem halálos ítélete is egyben, hiszen arra már nem lesz szüksége a Fordnak. A szakszervezetekkel való tárgyalás eredményeképpen a 4400-ból 2500 munkahely megmaradhat a gyárban, ám ehhez befektetőt kellene találni. Egy év alatt ez nem sikerült.

Martin Sander, a Ford németországi vezetője június 22-én, a Saarlouis-t negatívan érintő bejelentés első évfordulóján jelentette be, hogy egyelőre nem találtak vevőt a gyárra, így annak sorsa továbbra is kérdéses – írja az Automobilwoche.

A Ford Saarloius-ban 1970-ben kezdte az autógyártást, az azóta eltelt több mint öt évtizedben 15 milliónál is több autó gördült le a gyártósorról az üzemben, olyan modellek, mint az Escort, a Capri, a Fiesta és 1998 óta a Focus. Utolsónak a Focus maradt a helyszínen, a jelenleg modell gyártását 2025-ben fejezik be.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink