Gyártók Tervezőasztalon az elektromos Land Rover Defender?

Tervezőasztalon az elektromos Land Rover Defender?

autopro.hu/V.M. | 2023.01.02 06:23

Tervezőasztalon az elektromos Land Rover Defender?

Fotó: Land Rover Media

A Land Rover 2020-ban dobta piacra a Defender második generációját, ami médiaértesülések szerint 2025-ben fog átesni egy komolyabb frissítésen. Ekkor teljesen elektromos változattal is bővíteni fogják a kínálatot.

Hirdetés

Az elektrifikációról a brit Auto Express írt, a forrást meg nem nevezve. A lap szerint a 90, 110 és 130 jelölésű variánsok lesznek elérhetőek teljesen elektromos hajtással.

Ha minden igaz, az új hajtásmód komoly műszaki változtatásokat követel meg. A frissített Defender az MLA Flex architektúrára fog váltani, amit a mostani Range Rover és Range Rover Sport modellek is használnak.

A lap Autoblog által szemlézett írása szerint az elektromos Defendert 2025-ben leplezhetik le, körülbelül 480 kilométeres hatótávolsággal fog rendelkezni, és egy 100 kilowattórás akkumulátora lesz.

A Land Rover nem kommentálta a hírt, aminek helytállósága esetén feltételezhető, hogy az elektromos Defender 2026-ban jelenhet meg a kereskedésekben. A típus riválisainak egyike lehet majd a Mercedes G-osztály villanyhajtású változata.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink