Gyártók Teljes karbonsemlegesség mellett termelhet Kínában a BMW

Teljes karbonsemlegesség mellett termelhet Kínában a BMW

autopro.hu/Sz.N. | 2021.06.03 15:22

Teljes karbonsemlegesség mellett termelhet Kínában a BMW

Fotó: BMW Press Club

A német luxusautógyártó BMW a héten bejelentette, hogy kínai gyárai a tervek szerint már idén év végére teljesen karbonsemlegesen működhetnek. Sőt, arról is beszámolt, hogy kínai beszállítói láncának szén-dioxid-kibocsátása 80 százalékkal eshet vissza 2030-ig.

Kínában, a világ legnagyobb autópiacán, a BMW a Brilliance China Automotive-val egy északkeleti városban, Shenyangban gyártja járműveit. A vállalat célja, hogy 2025-re kínai eladásainak negyedét már teljesen elektromos személygépjárművek adják.

A Reuters beszámolója szerint a BMW ambiciózus célokat tűzött ki, mely szerint 2030-ra járművei átlagos életciklus-kibocsátása több mint egyharmaddal csökken a 2019-ben gyártott autókhoz képest.

A gyártó gőzerővel halad karbonsemlegességi céljai és kibocsátási kvótáinak teljesítése felé, a napokban jelentette be, hogy novemberben már az utakra kerülhetnek az első BMW Xi, teljesen elektromos SAV-modelljei. Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, a vezetés zéró emissziójú élményét nyújtó járművek már készen állnak a sorozatgyártásra.

Kiemelt Partnereink