Gyártók Szingapúrban nyit fejlesztőközpontot a Volvo

Szingapúrban nyit fejlesztőközpontot a Volvo

autopro.hu/V.M. | 2023.09.08 11:22

Szingapúrban nyit fejlesztőközpontot a Volvo

Fotó: Volvo Cars Global Newsroom

A Volvo Cars tovább erősíti ázsiai jelenlétét, ezúttal egy szingapúri technológiai központ megnyitásával. Az autógyártó a helyválasztást a szakképzett munkaerő rendelkezésre állásával magyarázza.

Hirdetés

A kínai Geely tulajdonában lévő svéd autógyártó közleménye szerint az új telephely szoftverek és egyéb technológiák fejlesztésére, adatkezelésre és -elemzésre, illetve fejlett gyártástechnológiai megoldásokra fogja fókuszálni tevékenységeit.

Utóbbit egy „alapvető stratégiai területként” azonosítja a Volvo. Mint írják: „A gyártás egy egyre inkább technológiaintenzív terület, ami rengeteg új lehetőséget kínál a mesterséges intelligencia, a robotika, az automatizáció, a gépi tanulás, a nanotechnológia, illetve sok más új és fejlődő technológia képében.”

A Volvo rámutat, hogy Szingapúr az elmúlt években globálisan is vezetőnek számító technológiai központtá vált, ahol az odatelepülő cégek igényeit fejlett oktatási ökoszisztéma szolgálja ki.

A még szeptemberben megnyíló szingapúri technológiai központ a Volvo svédországi, indiai, kínai és a lengyelországi Krakkóban található fejlesztőközpontjai alkotta hálózathoz csatlakozik. A lengyel központ szintén idén kezdte meg működését – itt többek között önvezetési megoldásokon dolgoznak a mérnökök.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink