Gyártók Szeptembertől folytathatja működését a Byton

Szeptembertől folytathatja működését a Byton

autopro.hu/Sz.N. | 2020.08.27 10:19

Szeptembertől folytathatja működését a Byton

Fotó: Byton

A július 1-jei ideiglenes leállást követően végre hírt adott magáról az elektromosautó-startup Byton. Kína médiumok belső forrásra hivatkozva tudósítottak arról, hogy a gyártó készen áll a visszatérésre, szeptembertől ismét elindítaná gyártósorait.

Hirdetés

Sajtóhíresztelések szerint a Byton kérelmezte egy új technológiai vállalat, a Shengteng regisztrációját, mely a várakozások szerint augusztus végén kaphatná meg a működési engedélyt. A vállalat emellett 2 milliárd jüant (300 millió dollár) próbált begyűjteni az FAW Csoporttól és más beruházóktól, hogy elősegítse az M-Byte tömegtermelését.

Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, június végén még úgy tűnt, hogy a Byton nem lesz képes megbirkózni a járvány következményeivel. Dave Buchko, a társaság szóvivője ekkor egy július 1-jén kezdődő, hat hónapig tartó leállásról, valamint világszerte szinte az összes munkavállalójuktól való megválásról tett bejelentést. Elmondása szerint a visszatérés ezen ponton nagyon valószerűtlennek tűnt. Az Autonews Gasgoo beszámolója alapján az üzembezárás következtében csupán 100 munkavállaló maradt a nanjingi központban és az észak-amerikai és német irodákban csődeljárást kezdeményeztek.

Mindeközben az alkalmazottak száma 130-ra emelkedett. Az FAW Csoport által prezentált átszervezési terv alapján úgy tűnik, hogy a Byton a Hongqi márka elektromos modelljének szerződött gyártója lesz. A nanjingi központ éves gyártási kapacitásának (50 ezer és 150 ezer között) harmadát szabadon fenntartják erre a célra – számolt be az electrive.com.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink