Gyártók Felfüggesztette a termelést a Byton

Felfüggesztette a termelést a Byton

autopro.hu/P.B. | 2020.07.02 11:23

Felfüggesztette a termelést a Byton

Fotó: Byton

A koronavírus okozta válság miatt nehéz helyzetbe került a Byton, még az alkalmazottait sem tudja időben kifizetni, ezért leállították a gyárban a termelést. A tervek szerint fél évig, tehát január 1-ig állna a gyár, addig átszervezésekkel próbálnák meg a gazdasági nehézségeket megoldani. A járvány miatt korábban több amerikai dolgozójától vált meg a cég, igaz, a Byton minden járművét Kínában gyártja, az amerikai leépítések csak a kereskedelmi részt érintették.

Hirdetés

A kínai elektromosautókat gyártó Byton korábban még azt tervezte, hogy 2021-től Európában és az Egyesült Államokban is forgalmazni fogja a termékeit. A 2017-ben indult vállalat most viszont nehéz anyagi helyzetben találta magát a koronavírus-járvány következtében, ami végül a gyár ideiglenes leállásához vezetett.

A kínai állam tulajdonában lévő FAW Csoport által is támogatott Byton július 1-jével felfüggesztette a járműgyártást a Nanjingban található üzemben. A Byton összes autója itt készül, így a tervek szerint a cég januárig nem fog gyártani autót – írja az Automotive News.

Megrendült az elektromos autó piac Kínában

Bár a járvány után Kínában „V-alakú” görbét mutat az autók iránti kereslet, az elektromos autók eladási számai májusban már zsinórban tizenegyedik hónapja csökkentek. Májusban 82 ezer elektromos autót adtak el Kínában, ami ugyan javulás az év elején tapasztalt adatokhoz képest, de a kizárólag elektromos autókat gyártó vállalatok még mindig nehéz időszakot élnek meg.

A járvány alatt egyszer már leállt a termelés a Byton gyárában, de ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, április közepén újraindult a termelés az üzemben, sőt, a Byton M-Byte névre hallgató elektromos SUV sorozatgyártása is megkezdődött.

Kiemelt Partnereink