Gyártók Sorozatgyártásra kerül az MG Cyberster

Sorozatgyártásra kerül az MG Cyberster

autopro.hu/P.B. | 2021.05.12 12:19

Sorozatgyártásra kerül az MG Cyberster

Fotó: MG Media

A kínai SAIC-hoz tartozó brit MG Motor áprilisban, a Sanghaji Autószalonon mutatta be a Cyberster névre hallgató elektromos roadsterét, még tanulmányautóként. Az autó sorozatgyártása hamarosan meg is kezdődhet, már folynak az előkészítési munkálatok.

Hirdetés

Az autó ilyen gyors sorozatgyártásba kerülése egy adománygyűjtő akciónak köszönhető. Rövid idő alatt ötezer érdeklődő dobott be fejenként ezer jüant (körülbelül 46 ezer forintot) az MG CyberCUBE nevű felületre, így az összegyűlt ötmillió jüan (nagyjából 640 ezer euró vagy 230 millió forint) ugyan nem elég az autó fejlesztéséhez, viszont jó jelzés a SAIC számára, hogy tényleg van kereslet a modell iránt.

A Cyberstert az MG klasszikus sportautója ihlette, de a mai kornak megfelelő, extravagáns és különleges külső jegyekkel kiegészítve. Az autó kétajtós és kétszemélyes.

A modell hatótávolsága eléri a nyolcszáz kilométert a gyártó szerint, és nulláról százra kevesebb, mint három másodperc alatt gyorsul majd. Érdekesség, hogy a londoni tervezők még mindig egy izgalmas tanulmányként, és nem egy készülő autóként hivatkoznak a modellre.

Az MG jelenleg három plug-in hibridet kínál Nagy-Britanniában, ezek egyike egy SUV. Az electrive.com szerint a tisztán elektromos sportautó bejelentése nem okozott meglepetést szakmai körökben.

Kiemelt Partnereink