Gyártók Sikerült túladnia brazíliai gyárain a Fordnak

Sikerült túladnia brazíliai gyárain a Fordnak

autopro.hu/V.M. | 2023.08.14 12:17

Sikerült túladnia brazíliai gyárain a Fordnak

Fotó: Ford Media Center

A Ford megegyezésre jutott Brazília Bahia államával a helyi gyártóüzem-komplexumának átadásáról. A létesítményekben egészen 2021 óta nem folytat termelést az amerikai OEM.

A Ford költségeinek csökkentése és működése optimalizálása érdekében zárta be a Brazíliában működő gyárait két évvel ezelőtt. A lépés akkor a Dél-Amerikában forgalmazott modellek számának megnyirbálásával is együtt járt.

Az autógyártónak a Camaçari ipari parkban található üzemek átadásáról szóló közleményében az áll, hogy Bahia államtól a piaci áraknak megfelelő kompenzációban részesül az üzemekért cserébe, pontos összeget azonban nem jelöltek meg – számolt be a Reuters.

Már van jelentkező

A Ford volt üzemei után a kínai BYD elektromosautó-gyártó mutat érdeklődést. A vállalat legalább 2022 közepe óta próbál megállapodni az amerikai gyártóval és Bahia állammal a komplexum átvételéről.

Ahogy azt az autopro.hu is megírta, a kínai cég három üzemet is nyitna a Ford egykori létesítményeit használva. Egyben elektromos és hibrid autókat, egyben elektromos teherautók és buszok alvázait, egy harmadikban pedig akkumulátor-alapanyagokat állítana elő.

A BYD 2022 novemberében szándéknyilatkozatot is aláírt Bahia állam kormányával. Aszerint 2024 második felében várható, hogy a vállalat megkezdi a termelőtevékenységeit a gyárkomplexumban.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink