Gyártók Radikális e-autóval készül a brit gyártó

Radikális e-autóval készül a brit gyártó

autopro.hu/P.B. | 2023.06.09 06:16

Radikális e-autóval készül a brit gyártó

Fotó: Caterham

A Caterham a következő hónapban bemutatja az elmúlt évtizedek legradikálisabb modelljét, egy tisztán elektromos autót, várhatóan egy kétszemélyes sportautót. Annyit már tudni, hogy a koncepció a „Project V” kódnevet kapta.

A tanulmányautó – ami várhatóan egy kétüléses sportautó formáját ölti majd - teljesen független lesz a jelenlegi Caterham Seventől, az új modell ugyanis a villamosítás korszakába való átmenetet fogja képviselni. Az új dizájnt júliusban mutatják be, amikor a Caterham fennállásának 50. évfordulóját fogja ünnepelni.

„Ez egy merész, új dizájn, ami a vezetőre összpontosít. Könnyű és szórakoztató lesz vezetni” – ennyi a hivatalos közlemény a Caterham részéről, mellé egy gyengén megvilágított képpel. Annyi kiderült még, hogy egy elektromos hajtásláncú sportautóról lesz szó.

A tervezést az új formatervező, Anthony Jannarelly vezeti, aki leginkább a W Motors Lykan Hypersport-ról és a saját Jannarelly Design-1-ről ismert. A torinói Italdesign-nal együttműködve a francia ezt a projektet arra használja fel, hogy a Catherham eddigi rajongóit megtartva új közönséget is megszólítson – írja az Autocar.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink