Gyártók Plug-in hibridként is kapható az új VW Golf

Plug-in hibridként is kapható az új VW Golf

autopro.hu/R.K.E. | 2024.05.23 13:22

Plug-in hibridként is kapható az új VW Golf

Fotó: Volkswagen

A megújult VW Golf már plug-in hibridként is megrendelhető. A VW szerint a két változat, a Golf eHybrid és a Golf GTE elektromos hatótávolsága 143, illetve 131 kilométer, és egyenként 45.000 euró körüli összegbe kerülnek.

Hirdetés

A Volkswagen januárban mutatta be a nagyközönségnek a ráncfelvarrt Golf 8-ast, és egyúttal bejelentette az új hibrid-generációt. A VW először 2019 októberében mutatta be az immár nyolcadik Golfot, majd 2020 augusztusában két hibrid hajtással bővítette. A Passat és a Tiguan után a Golf 8 és annak hibrid utódai is a vállalat legújabb hajtásgenerációját, a „Modularer Querbaukasten" (MQB), magyarul „Moduláris keresztirányú mátrixot" kapják majd.

Az egyik legjelentősebb változás, hogy az akkumulátor felhasználható nettó energiatartalma 19,7 kilowattóra, míg korábban csak nettó 10,6 kilowattóra állt rendelkezésre. Ez 100 kilométer feletti tisztán elektromos WLTP hatótávolságot tesz lehetővé. Konkrétan a homologizáció után ez a Golf eHybrid esetében mostantól 143 kilométer, a Golf GTE esetében pedig 131 kilométer. A töltőrendszer is új: az akkumulátort a korábbi 3,6 kilowatt helyett 11 kilowattos váltóáramú töltőpontokon lehet tölteni. Az átdolgozott Golf egyenáramú töltőpontokon akár 50 kilowattal is tölthető. Korábban az egyenáramú egységeken egyáltalán nem volt lehetséges a töltés.

Az új plug-in hibridek más belső égésű motort is használnak: az EA211-es sorozat 1,4 literes benzinmotorját az 1,5 TSI evo2 váltotta fel, amelyet a VW-nél EA211evo néven emlegetnek. A Golfban a plug-in hibrid két teljesítményszinten érhető el. A Golf eHybrid 150 kilowatt rendszerteljesítményű, a Golf GTE pedig 200 kilowatt (20 kilowattal több, mint korábban). A GTE-t sportos modellként pozicionálják, és néhány dizájnkölcsönzést kínál az ikonikus Golf GTI-től, mint például a kockás üléskárpitozás,

A ráncfelvarrás dizájnváltásai mérsékeltek. A VW szerint újak a LED-es fényszórók, a LED-es hátsó lámpacsoportok és az első lökhárító. Sőt, „a széria LED-es fényszórók alternatívájaként egy első opcionális felszereltségi szinten teljesítményfényszórók is elérhetőek lesznek. Ebben az esetben a hűtőrácsban elhelyezett vízszintes LED-csík mellett – Európában elsőként – megvilágított Volkswagen-jelvényt is kap az eleje. A hátsó lámpák szintén új 3D-s fénygrafikát kaptak.

Belül az új infotainment-generáció átdolgozott menüs navigációval és nagyobb (akár 32,8 centiméteres) érintőképernyővel. A képernyő alján található, sokat kritizált érintésérzékeny gombok mostantól megvilágítottak, míg a kormánykeréken lévő érintőfelületek teljesen eltűntek, helyükre hagyományos gombok kerültek.

A január elején a CES-en bemutatott mesterséges intelligenciával működő chatbotot a VW hangasszisztensébe, az IDA-ba integrálták. Ez lehetővé teszi, hogy a rendszer hozzáférjen a mesterséges intelligencia folyamatosan bővülő adatbázisához. A Volkswagen szerint a Golf eHybrid induló ára 44.240 euró, a Golf GTE pedig 46.745 eurótól kapható – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink