Gyártók Ötven lány ismerkedett fiús szakmákkal az Audiban

Ötven lány ismerkedett fiús szakmákkal az Audiban

autopro.hu | 2014.04.24 16:51

Ötven lány ismerkedett fiús szakmákkal az Audiban

Április 24-én rendezték a Lányok Napja eseményt, melynek révén az Audi Hungaria fiatal lányok érdeklődését szeretné felkelteni a műszaki szakmák és az innovatív technológiák iránt. Ötven 16 és 18 év közötti középiskolás lány kapott tájékoztatást az autóipar elérhető karrierlehetőségeiről, és nyert bepillantást a vállalat mindennapjaiba. A győr gyár második alkalommal vesz részt az országos akcióban, amelyet a Nők a Tudományban Egyesület kezdeményezett.

Hirdetés

– A női munkatársak számos esetben más látásmóddal és módszerekkel közelítenek meg kérdéseket. Ez a rendezvény bizonyítja, hogy a lányok mennyi affinitást és érdeklődést mutatnak a műszaki szakmák iránt. Ezt támogatni kell, főképpen, mivel a mérnöki szakok valamint a műszaki szakmák nagyon ritkán szerepelnek a fiatal lányok első választásai között – fogalmazott Knáb Erzsébet személyügyekért felelős ügyvezető igazgató.

Az egész napos rendezvény keretében a középiskolás fiatalok gyárlátogatás során kaptak betekintést a V6 TDI motor gyártási folyamatába és a TT összeszerelés rejtelmeibe. Az oktatóközpontban gyakorlati oldalról is megismerkedhetnek a karosszériaépítő, gépész, autógyártó és autóvillamossági szerelő szakmákkal, és az ezekhez kapcsolódó munkafolyamatokat maguk is kipróbálhatják. Ezen kívül meglátogatják a Széchenyi István Egyetem Belső Égésű Motorok Tanszék egyik laborját, és megtekintik a Mobilis Interaktív Kiállítási Központot. Az érdeklődők olyan női munkatársakkal ismerkedhetnek meg, akik az Audi Hungariánál műszaki területen dolgoznak: szakértők, mint például mérnökök, menedzserek és gyakornokok mesélnek a vállalatnál szerzett tapasztalataikról, élményeikről.

2013. december 31-én 10.337 munkatárs dolgozott az Audi Hungariánál, a nők aránya 9,6 százalék volt, amely növekvő tendenciát mutat. A vállalatnál az elmúlt évben a termelésben dolgozó nők aránya 5,7 százalékra emelkedett. Az adminisztratív területeken 18,8 százalék, míg a menedzsmentben 12,7 százalék a női munkatársak aránya.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink