Gyártók Önvezető e-autós márkát mutatott be a Geely

Önvezető e-autós márkát mutatott be a Geely

autopro.hu/S.A. | 2023.08.16 08:19

Önvezető e-autós márkát mutatott be a Geely

Fotó: Zhejiang Geely Holding Group

A Geely Holding Csoport kínai autógyártó nemrég mutatta be a prémium intelligens technológiai márkáját, a Ji Yue-t, és annak első modelljét. A márka a Geely és a Baidu Inc „autóipari robotika” terén folytatott együttműködéséből született.

A Ji Yue 01-et, amely az új márka zászlóshajója, a Geely gyártja majd és a cég elmondása szerint várhatóan az idei év végén fog debütálni.

A Baidu az intelligens műszerfalak, az önvezetés és a mesterséges intelligencia terén kiépített tudásbázisával járul majd hozzá a Ji Yue autóinak fejlesztéséhez – tette hozzá közleményében a Geely.

„A Ji Yue a 01 értékesítésének, kapcsolódó szolgáltatásainak és marketingjének felügyeletén túl a saját töltőhálózatát is kiépíti és fejleszti Kínában, hogy kielégítse a fogyasztók intelligens elektromos járművek iránti igényeit” - áll a közleményben.

A bejelentéssel egy időben a kínai ipari minisztérium honlapján az volt olvasható, hogy három Ji Yue márkanév alatti elektromos jármű hatósági jóváhagyása is folyamatban van.

Korábban a Geely és a Baidu közösen hozták létre az elektromos járművekkel foglalkozó Jidu-t. A márka júniusban dobott piacra egy „robot” koncepcióautót, amely az első jármű, amelyet az autógyártó és a Baidu közösen fejlesztettek – számolt be a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink