Gyártók Olaszország magához csábítaná a Teslát

Olaszország magához csábítaná a Teslát

autopro.hu/P.B. | 2024.03.01 09:18

Olaszország magához csábítaná a Teslát

Fotó: Tesla

Olaszország tárgyalásokat folytatott a Teslával és három kínai autógyártóval annak érdekében, hogy gyártási kapacitásokat szerezzen. Olaszország célja az 1,3 millió jármű éves gyártásának elérése – közölte az olasz ipari miniszter.

Adolfo Urso miniszter szerint pozitív visszajelzéseket kapott az olasz kormány egy lehetséges új autógyárral kapcsolatban. Urso elmondása szerint Olaszország hónapok óta tárgyal a Teslával, de három vezető kínai autógyártóval is megbeszéléseket folytat.

Az olasz kormány célja, hogy legalább 1,3 millió autót (pontosabban egymillió személyautót és 300 ezer kishaszongépjárművet) gyártsanak egy évben az országban. A Stellantis jelenleg 750 ezer járművet (520 ezer autót és 230 ezer furgont) gyárt olasz üzemeiben, emellett néhány ezres mennyiségben szupersportautókat – például Ferrarit – is gyártanak az országban. Olaszországban utoljára 2017-ben lépte át az egymilliót a legyártott autók és furgonok száma.

Magyarország happolta el az egyik gyárat?

A Reuters értesülései szerint az egyik kínai gyártó, akivel az olaszok tárgyaltak, a BYD volt. Erre utalt Michael Shu, a BYD Europe vezetője is korábban, ám ezek a megbeszélések még a szegedi beruházás bejelentése előtt történtek.

Arról egyelőre még nincsen hivatalos információ, hogy a BYD egy második autógyárat is építene-e Európában, és ha igen, akkor hol.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink