Gyártók Németországban is beveti új szervizkocsiját a Ford

Németországban is beveti új szervizkocsiját a Ford

autopro.hu/P.B. | 2021.12.23 08:18

Németországban is beveti új szervizkocsiját a Ford

Fotó: Ford Media Center

Az USA és Nagy-Britannia után a Ford kísérleti projektbe kezd Németországban is. A mobil műhelyekké átalakított Ford Transit közvetlenül a flottaügyfelekhez érkezik, ahol a jelenleginél gyorsabb szervizelést biztosít.

Új projektjének keretében a Ford mobi műhelyekkel (avagy műhelykocsikkal) szolgálná ki a nagyobb flottákat üzemeltető ügyfeleit. Az Egyesült Államok és Nagy-Britannia után öt németországi partnerének Kölnben, Berlinben, Koblenzben, Wiesbadenben és a Rosenheim melletti Kolbermoorban bocsátja rendelkezésére a Ford a mobili műhellyé átalakított Transitot.

A furgonokban hagyományos, valamint speciális Ford szerszámok kapnak helyet. A gyártó szerint a mobil szerviztechnikusok a Ford márkaszervizek szolgáltatásainak mintegy 80 százalékát tudják lefedni: a szoftverfrissítéstől a karbantartáson át a kopásjavításig elvégzik a műveleteket – áll az üzenetben. Ezenkívül hozzáférhetnek az interneten a Ford rendszerek összes adatához és műszaki információjához, amelyre az adott járművekhez szükségük van.

Két piacon már működik

Az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban már működik a Ford szolgáltatása, Németország lehet a harmadik piac, ahol bevezetik. Az eddig működő rendszer szerint bármely, legalább 50 járműből álló flottával rendelkező vásárló igénybe veheti a szolgáltatást, feltéve, hogy az átvizsgálandó járművek a projektben részt vevő márkakereskedések 50 kilométeres körzetén belül vannak.

A program kísérleti szakasza márciusig tart, utána dönt a Ford a bevezetésről. A „FordLiive Fleet Care” elnevezésű programban a kísérleti szakaszban az öt, mobil szerviz-kisteherautóval rendelkező, már említett kereskedőn kívül további 14 német Ford márkakereskedő vesz részt – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink