Gyártók Nem sok időt hagy a belső égésű motornak a Volvo

Nem sok időt hagy a belső égésű motornak a Volvo

autopro.hu/V.M. | 2021.03.03 08:23

Nem sok időt hagy a belső égésű motornak a Volvo

Fotó: Volvo Cars Global Media Newsroom

A svéd Volvo Cars 2030-ra kivezeti kínálatából a belső égésű motorral szerelt autókat, ami azt jelenti, hogy alig tíz év múlva a kínai Geely tulajdonában lévő gyártó csak tisztán elektromos modelleket fog forgalmazni.

Hirdetés

A Volvo a töltőhálózat gyors növekedésére és arra a feltételezésre alapozza döntését, hogy a konvencionális hajtású autók piaca szűkülőben van.

A gyártó egyúttal ismertette, hogy „jövője” három pilléren nyugszik, melyek az elektromosság, az online jelenlét, valamint a növekedés. Ehhez illeszkedően a márka tisztán elektromos járművei a jövőben kizárólag online lesznek megrendelhetőek, továbbá egyszerűsíti és átláthatóbbá teszi az internetes autóvásárlási folyamatot.

Håkan Samuelsson, a Volvo Cars vezérigazgatója kifejtette: ahhoz, hogy a vállalat megőrizhesse sikerességét, nyereségtermelés mellett kell növekedniük.

„Éppen ezért, ahelyett, hogy egy csökkenő piacba invesztálnánk, úgy döntöttünk, hogy a jövőbe fektetünk”

– tette hozzá.

A Volvo tavaly kezdete meg első teljesen elektromos modelljének, az XC40 Recharge akkumulátoros elektromos SUV-nak az értékesítését. A vállalat a következő tisztán elektromos autóját, az XC40 Recharge kupésított testvérmodelljét március 2-án leplezte le a nagyközönség előtt. A kezdőképen is látható C40 Recharge csak online rendelhető.

A következő években további teljesen elektromos modellek fognak érkezni, és a vállalat célja, hogy 2025-re globális eladásainak fele-fele részét alkossák belső égésű motor nélküli és hibrid járművek.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink