Gyártók Nem fogad megrendeléseket SUV-jára a Ferrari

Nem fogad megrendeléseket SUV-jára a Ferrari

autopro.hu/V.M. | 2022.11.30 12:19

Nem fogad megrendeléseket SUV-jára a Ferrari

Fotó: Ferrari

A Ferrari átmenetileg nem fogad több megrendelést Purosangue crossoverére, mivel a magas kereslet következményeképpen némely vásárlónak már most is körülbelül két évet kell várnia, hogy átvehesse saját példányát.

Az olasz sportautó-gyártó szeptemberben leplezte le 12 hengeres benzinmotorral hajtott szabadidőautóját. A vállalat célja, hogy a teljes eladásainak kevesebb, mint ötöde származzon első SUV-jából, amíg az az életciklusa végére ér, amivel az exkluzivitást szeretnék fenntartani.

„Nem titok, hogy nem fogadunk megrendeléseket. Ilyen nagy keresletet tapasztaltunk anélkül, hogy egyetlen autót is kiszállítottunk volna” – mondta el Enrica Galliera, a Ferrari marketing és értékesítési vezetője a Drive ausztrál autós hírportálnak.

„Azt a döntést hoztuk, ami megítélésünk szerint illeszkedik a Ferrari és a modell pozicionálásához” – tette hozzá.

Aki egy új Ferrarit szeretne, annak általában körülbelül 18 hónapot kell várnia. A vállalat a már meglévő ügyfeleit helyezi előrébb a listában, mikor új modellekre szóló rendeléseket dolgozz fel – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink