Gyártók Leleplezte SUV-ját a Ferrari

Leleplezte SUV-ját a Ferrari

autopro.hu/V.M. | 2022.09.14 12:20

Leleplezte SUV-ját a Ferrari

Fotó: Ferrari

A sportautókat gyártó Ferrari bemutatta első szabadidő-autóját. A már jó előre beharangozott Purosangue, magyarul telivér lehetővé fogja tenni az olasz márkának, hogy az SUV-szegmensben is felvegye a versenyt riválisaival.

A Purosangue a Ferrari 75 éves történelmének első SUV-ja, egyben első négyajtós, négyüléses modellje is. Mozgatásáról egy 12 hengeres, 6,5 liter lökettérfogatú V-hengerelrendezésű motor gondoskodik, ami mind a négy kereket hajtja. Segítségével a kompakt Purosangue mindössze 3,3 másodperc alatt képes álló helyzetből 100 kilométer/órára felgyorsítani.

Kívül a crossover egyértelműen megörökölte a modern Ferrarik formavilágát. Ugyancsak szembeötlő a karosszéria áramvonalassága, aminek elérésére a gyártó, közleménye szerit különös figyelmet fordított. Érdekesség, hogy a hátsó ajtók a megszokottal ellentétben nem előrefelé, hanem hátrafelé nyílnak, ami a Ferrari szerint lehetővé teszi a kényelmesebb ki- és beszállást az ajtónyílások, azáltal az autó méretének megnövelése nélkül.

Fotó: Ferrari

Belül a 10,2 col képátlójú utasoldali kijelző fokozza a Purosangue egyediségét. A kijelző valós időben mutatja az autó tejesítményadatait, a Ferrari szerint ezáltal az elöl ülő utast is bevonva a vezetési élménybe.

Hangsúly a fenntarthatóságon

Az sportautó-gyártó, közlése szerint prioritásként kezelte a fenntarthatóságot. Ezt mutatja, hogy a Purosangue elsőként kapható változatában a tetőkárpit újrahasznosított poliészterből, míg a padlószőnyeg óceánokból származó halászhálókból készült.

Fotó: Ferrari

A Purosangue lehetővé fogja tenni a Ferrarinak, hogy versenytársat állítson más luxusautó-gyártók szabadidő-autóival, például a Lamborghini Urus-szal szemben. A rivális SUV-k népszerűségét figyelembe véve ezenkívül az új típus fontos bevételforrást is jelenthet majd a Ferrarinak.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink