Gyártók Nem akarja autóit klónozni a Hyundai, egyedibb modellek érkeznek

Nem akarja autóit klónozni a Hyundai, egyedibb modellek érkeznek

autopro.hu/Sz.K. | 2018.07.04 16:19

Nem akarja autóit klónozni a Hyundai, egyedibb modellek érkeznek

A dél-koreai Hyundai jelentősen megváltoztatja modelljei külsejét. A cél az, hogy a jövőben minden terméke saját karakterrel rendelkezzen, így pedig elkerüljék a hasonló kinézetű autókat. A cél egyértelmű: minél különbözőbb ügyfélcsoportok megszólítása.

A fejlesztés első jeleit a Kona, a Tucson és a Santa Fe új generációi hordozzák, az ígéretek szerint jövő évtől azonban még ennél is határozottabban láthatjuk majd a dél-koreai gyártó dizájnújításának nyomait.

Luc Donckerwolke és Sang-Yup Lee, a Hyundai tervezési vezetői elmondták, hogy nem akarnak több klónt gyártani. Úgy tartják, ha az emberek két-három hasonló modellt látnak, lelohad az érdeklődés. Az új tervezési irányvonal neve éppen ezért lett Sensuous Sportiness, magyarul érzéki sportosság.

Az autógyártók mindig is azon igyekeztek, hogy az autóikat optikai elemekkel ruházzák fel, melyeket az emberek egyértelműen az adott márkához tudjanak kapcsolni. Ez a márkaidentitás a Hyundai új külső terveinél Donckerwolke elmondása szerint inkább a kontrasztokkal való játékban mutatkozik majd meg.

Jelentős a dizájn továbbfejlesztése a hazai piac, Dél-Korea számára is, ahol a Hyundai 40 százalékos piaci részesedéssel bír. A gyártó Európában és az Egyesült Államokban is szeretne a különböző célcsoportok ízlésének jobban megfelelni.

Kiemelt Partnereink