Gyártók Nem adta fel Forma-1-es álmait a Porsche

Nem adta fel Forma-1-es álmait a Porsche

autopro.hu/P.B. | 2022.10.21 06:18

Nem adta fel Forma-1-es álmait a Porsche

Fotó: Porsche

A meg nem valósuló Red Bull-szerződés ellenére a Porsche láthatóan továbbra is fontolgatja a Forma-1-be való belépést. Állítólag több versenycsapattal is tárgyal a Volkswagen Csoporthoz tartozó sportautógyártó, hogy 2026-tól részese lehessen a száguldó cirkusznak.

Ahogyan az autopro.hu is beszámolt róla korábban, a Porsche nem tudott leszerződni a Red Bull csapatával, így egyelőre nem lép be a Forma-1-be. A gyártó ugyanakkor továbbra is megpróbál bejutni a Forma-1-be, és még tárgyal több istállóval is – árulta el Mohammed Ben Sulayem, az FIA Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke a Motorsport Világtanács ülésén Londonban.

Az FIA főnöke utalt a Porsche VW testvérvállalatának, az Audinak a bejelentésére, miszerint 2026-tól a motorsport királykategóriájában szeretnének versenyezni. „Ez a motorszabályozás tervezett reformjának sikere” – mondta Sulayem.

Új szabályok

2026-tól a Forma-1 hibrid motorjait 100 százalékban fenntartható üzemanyaggal kell üzemeltetni, a hajtásrendszer belső égésű motorja pedig csak 50 százalékban járulhat hozzá a teljesítményhez, a többit elektromos hajtással kell biztosítani.

Az azonban nem világos, hogy a Porsche melyik partnerrel indulhat a Forma-1-ben. Nemrég a McLaren és a Williams versenycsapatokat emlegették lehetséges jelöltként. Az FIA hivatalos regisztrációs időszaka azonban a 2026-tól kezdődő időszakra a múlt héten véget ért – jegyzi meg az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink