Gyártók Nagy visszatérés? Díjat nyert a Borgward

Nagy visszatérés? Díjat nyert a Borgward

autopro.hu/B.B. | 2017.11.11 10:46

Nagy visszatérés? Díjat nyert a Borgward

Több évtizedes kihagyás után épphogy elkezdte működését, első elektromos modelljével máris bezsebelte a 2018-as German Design Award kitüntetést. Korábban is értékelték már a német-kínai gyártó formaterveit.

A Borgward BXi7 modelljének ítélte a Német Formatervezési Tanács a 2018-as German Design Awards díjat. A közelmúltban kínai pénzből feltámasztott, eredetileg 1929-ben alapított német márkának ez már a negyedik hasonló elismerése, hiszen a szervezet korábban már a BX7, a BX5 és a BX6 típusoknak is megszavazott egy-egy dizájndíjat.

Anders Warming, a Borgward formatervezésért felelős vezére ösztönzésnek nevezte a kitüntetést, mely kifejezi, hogy a Borgward jó úton halad az elektromobilitási paradigmaváltás terén.

A BXi7 meglehetősen egyedi köntösét Stuttgart mellett tervezték. Az elektromos változatot külsőleg is igyekeztek alaposan megkülönböztetni hagyományos motorral szerelt társától, ennek legszembetűnőbb jele az átdolgozott hűtőrácson, a tükrön és a lámpatestben is visszaköszönő kék szín. Emellett szinte már eltörpül a szintén exkluzív tetőkorlát, spoiler és első-hátsó lökhárítók.

A kocsin azért van még mit fejleszteni, a gyártó jelenleg is dolgozik az e-SUV hatótávolságának 500 kilométeresre bővítésén. A 272 lóerős kocsi összkerékhajtás kap majd.

Kiemelt Partnereink