Gyártók Nagy csapás érte a Toyotát

Nagy csapás érte a Toyotát

autopro.hu/P.B. | 2023.08.29 11:17

Nagy csapás érte a Toyotát

Fotó: Toyota

Technikai hiba miatt leállt a Toyota termelése Japánban, és egyelőre nem tudni, mikor állnak helyre a gyártósorok. Pár nappal ezelőtt tűz miatt állt le a Toyota, akkor Csehországban akadt meg a termelés.

A darabszámokat tekintve a világ legnagyobb autógyártója, a japán Toyota nem a legszerencsésebb augusztusát éli: pár napja Csehországban volt kénytelen leállítani egy gyárát, most Japánban akadt technikai problémája – ez a műszaki probléma jelentős termeléskieséshez vezetett.

A Toyota bejelentése szerit Japánban a 14 összeszerelő üzemből tizenkettőben felfüggesztették összesen 25 gyártósor működését. Az alkatrészrendelés-kezelő rendszerben van a hiba, ami miatt a gyártáshoz szükséges alkatrészeket már reggel (helyi idő szerint) nem tudták beszerezni. A Toyota eleinte nem tudta megjósolni, hogy mikor oldják meg a hibát.

A közlemény szerint helyi idő szerint augusztus 29-én este minden üzemben le kell állítani a gyártást, vagyis a Toyota tizennégy üzemének mind a 28 gyártósorát érinti az intézkedés. A japán gyártó szerint nem kibertámadásról van szó.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink