Gyártók Minőségproblémával küzd a BYD az exportpiacokon

Minőségproblémával küzd a BYD az exportpiacokon

autopro.hu/R.K.E. | 2024.03.13 15:19

Minőségproblémával küzd a BYD az exportpiacokon

Fotó: BYD Auto

Az Európába, Közel-Keletre és más ázsiai országokba szállított kínai BYD elektromos járművek minőségi problémákkal küzdenek.

2023 végén a BYD a piaci kapitalizáció alapján a harmadik legnagyobb autógyártó volt, közvetlenül a Tesla és a Toyota után. A Kínából exportált járművek azonban a célállomásra érkezéskor javításra szorulnak. A Japánba érkező autókon karcolások, az európaiakon pedig penészgombák voltak. Bár a penész előfordulhat az autókban, különösen akkor, ha hosszú ideig párás időben tárolják őket, a BYD európai autóival az volt a probléma, hogy nem kaptak megfelelő kezelést a penész eltávolítására.

Thaiföldön, ahol a kínai elektromos járművek meghódították a hazai autópiacot, úgy tűnik, egyre több minőségi probléma merül fel a BYD autóival. Nyilvánosságra kerültek a hámló festékre és műanyagra vonatkozó panaszok. Eközben Izraelben arról számoltak be, hogy a BYD elektromos járművei deformálódnak a tetőcsomagtartók súlya alatt.

Ez valószínűleg inkább logisztikai probléma, mint gyártási hiba. A BYD számára új kihívást jelenthet a szigorú minőségellenőrzés fenntartása a globális ellátási lánc mentén. De még túl korai lenne megítélni, hogy ezek a minőségi problémák téves riasztások-e, vagy a BYD-nek nagyon komolyan kell vennie őket – írja az IT community.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink