Gyártók Minden legyártott e-teherautóját visszahívja a Nikola

Minden legyártott e-teherautóját visszahívja a Nikola

autopro.hu/P.B. | 2023.08.14 11:18

Minden legyártott e-teherautóját visszahívja a Nikola

Fotó: Facebook/Nikola Motor Company

Tűzveszély miatt a Nikola az összes eddig eladott akkumulátoros elektromos teherautóját visszahívja, valamint leállította a további értékesítést. A hűtési rendszerben fellépő szivárgás okozza a tűzveszélyt, emiatt kellett meghozni a drasztikus lépést.

Hirdetés

A Nikola augusztus 11-én közölte, hogy visszahívja az összes eddig leszállított akkumulátoros elektromos teherautóját, és felfüggeszti az értékesítést, miután hűtőfolyadék-szivárgást találtak az akkumulátorban. Összesen 209 akkumulátoros elektromos teherautót kell visszahívni, folyamatban van a kapcsolatfelvétel minden féllel - mondta Nikola szóvivője.

Egy tűzesetet követő vizsgálat előzetes megállapításait egy külső nyomozó is alátámasztotta, ráadásul ebből kiderült, hogy külső behatás valószínűleg nem történt. A Nikola által végzett belső vizsgálatok azt mutatják, hogy az akkumulátorcsomag egyetlen alkatrésze lehet a hűtőfolyadék-szivárgás valószínű forrása, amely miatt a járművek kigyulladtak.

Az ellátási lánc szűk keresztmetszete és a gyengébb kereslet miatt Nikola úgy döntött, hogy csak megrendelésre gyárt akkumulátoros elektromos teherautókat, és a hidrogén üzemanyagcellás teherautókra összpontosít.

A Nikola arra kérte Tre akkumulátoros elektromos teherautói ügyfeleit és kereskedőit, hogy tegyenek meg bizonyos azonnali biztonsági intézkedéseket, beleértve a szabadban történő parkolás megfontolását – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink