Gyártók Megmutatta a Mercedes, milyen SUV-kat gyárthat a jövőben

Megmutatta a Mercedes, milyen SUV-kat gyárthat a jövőben

autopro.hu/P.B. | 2021.09.08 12:21

Megmutatta a Mercedes, milyen SUV-kat gyárthat a jövőben

Fotó: Mercedes-Benz

Hamarosan érkezik a Mercedes-Maybach EQS sorozatgyártásra szánt verziója, ám előtte bemutatta a modell koncepcióváltozatát is a gyártó. A tanulmányautó egyfajta előfutára lehet a Mercedes jövőbeni elektromos SUV-jainak is.

A Mercedes-Maybach EQS esetében – ahogyan azt a többi EQS-nél már megszoktuk – minden a formákról, a kerekítésről szól. Az autó már-már egy vízcseppre emlékeztet, közben viszont a homlokfal egy erőt sugárzó, robusztus megjelenést kölcsönöz az autónak. Figyelemreméltóak még a kerekek, egészen izgalmas, 24 colos felniket kapott a Maybach.

Az autó hátulja konszolidáltabb, „Mercedesesebb” lett, a gömbölyű forma pedig egyértelműen a jó aerodinamikát támogatja. Az ablakok körül, a hűtőrácsnál és az emblémák esetében a króm is fontos szerepet kapott.

Nyaralni is elindulhatunk vele

Az SUV-forma miatt már eleve nagyobb csomagtere van ennek a koncepciónak, mint egy megszokott EQS-modellnek, ám a lehajtható ülések tovább növelik a pakolásra használható teret. Ettől még a Mercedes-Maybach EQS nem az az autó, amiről az jut eszünkbe, mit és hova kellene benne pakolni: az utastér sokkal inkább kényelmet és a luxust juttatja eszünkbe.

Az utastér világoskék színvilágot kapott, míg a műszerfal helyét a legújabb Mercedes-ekben megszokott Hyperscreen kijelzője vette át.

Műszaki adatokat nem adott meg az autóról a Mercedes, annyit tudni, hogy a hatótávolsága a WLTP szabvány szerint 600 kilométer lesz. Az első EQS SUV 2022-ben jelenik meg, a Maybach változata ezt követően kerülhet az utcákra – írja az Autoblog.

Kiemelt Partnereink