Gyártók Megmutatja a jövőt az Audi

Megmutatja a jövőt az Audi

autopro.hu/P.B. | 2023.01.24 14:16

Megmutatja a jövőt az Audi

Fotó: Linkedin/Audi AG

Egy új tanulmányautót mutat be az Audi – az Activesphere természetesen tisztán elektromos hajtást kap, nem lesz rajta visszapillantótükör, és a kormány sem úgy fog kinézni, ahogyan azt megszokhattuk.

Hamarosan részletesebben megismerhetjük a tavaly már felvillantott Activesphere koncepcióautó részleteit. Annyit már biztosan tudni, hogy egy tisztán elektromos hajtással és számos autonóm funkcióval rendelkező autóról lesz szó.

Az Activeshpere a negyedik, egyben utolsó tanulmányautó lesz a „sphere-modellek” sorában. Korábban az Urbansphere, a Grandsphere és a Skysphere mutatkoztak be, az utóbbinak említett autó a legkorábban, még 2021 nyarán.

Az Activesphereről annyit tudni, hogy digitális visszapillantótükröt kap, a kormány nem a megszokott kerék, hanem szögletes formával rendelkezik, az utastérben pedig a piros szín dominál. A látott képek alapján az üveg fontos szerepet kap majd az autón, azaz tágas és világos utastérre számíthatunk, és úgy tűnik, viszonylag lapos autót várhatunk.

Az Activesphere persze „csak” egy tanulmányautó, nem sorozatgyártásra kész modell, ám az Audi a jövő autóinak dizájnelemeit, és talán részben a felszereltségeit is a január 26-án leleplezésre kerülő járművön mutatja meg.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink