Gyártók Meglehetnek az új kecskeméti Mercedes-ek?

Meglehetnek az új kecskeméti Mercedes-ek?

autopro.hu/V.M. | 2023.05.24 17:21

Meglehetnek az új kecskeméti Mercedes-ek?

Fotó: Mercedes-Benz Media

Sajtóértesülések szerint a Mercedes-Benz kettő új elektromos típussal is bővítené kínálatát 2024-ben: a CLA és a GLC tisztán elektromos változataival. Ezeket elképzelhető, hogy Kecskeméten vagy ott is fogják gyártani.

Hirdetés

A CLA szedán és a GLC crossover elektromos változatai a Tesla Model 3 és Y típusokkal hivatottak felvenni a versenyt. Előbbi 640, míg utóbbi 480 kilométert tehet majd meg egy töltéssel beszámolók szerint, melyek az amerikai márkakereskedőknek bemutatott tervekről szólnak.

A kereskedőknek összesen nyolc új modellt mutattak be, köztük már ismerten érkezőket, mint például az új E-osztályt. Az ismertetett modellek között szerepelnek az elektromos CLA és GLC is, melyekről eddig nem közölt hivatalos formában adatokat a Mercedes.

A kiszivárgott információk alapján az elektromos CLA az elsődlegesen elektromos autóknak tervezett MMA padlólemezre épül, míg a Mercedes által feljebb, a „Core Luxury” kategóriába pozicionált GLC a csak elektromos modelleknek szánt MB.EA platformot fogja kapni.

Két autót is nyerhet Kecskemét

Az electrive.com által szemlézett beszámolókban nem tudták pontosan megjelölni, hogy a kettő új villanyautót hol fogják gyártani. A Mercedes kompakt modelljeinek fő gyártóhelye a rastatti üzem, a CLA pedig jelenleg Kecskeméten készül. Azt már tudni, hogy a német OEM mindkettő egységét be fogja vonni az MMA platformos modellek gyártásába és hogy 2024-től kezdődően új típusok gyártása kezdődik meg a hazai üzemben. Így hát esélyes, hogy az egyik új modell az elektromos CLA lesz.

A GLC belső égésű változatát Brémában gyártják, az elektromos változat azonban Kecskeméten (is) készülhet Jörg Burzer, a Mercedes termelési vezetőjének márciusi nyilatkozata szerint. Mint elmondta, Kecskemétnek „egy modellt szánnak a C-osztály szegmenséből” az elektromos MMA-alapú modell mellé – ami akár az elektromos GLC is lehet majd.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink