Gyártók Visszaestek a Mercedes elektromosautó-eladásai

Visszaestek a Mercedes elektromosautó-eladásai

autopro.hu/R.K.E. | 2024.04.12 09:16

Visszaestek a Mercedes elektromosautó-eladásai

Fotó: Mercedes-Benz

A Mercedes-Benz Csoport 2024 első negyedévében 50.500 akkumulátoros elektromos autót értékesített. Ez magában foglalja a Mercedes-Benz Cars és a Mercedes-Benz Vans divízió eladásait. A személyautókra az említett 47.500 darab jutott, ami nyolcszázalékos csökkenést jelent 2023 első negyedévéhez képest.

A Mercedes minden hajtásfajtában is kevesebb járművet értékesített. Csoportszinten hat százalékkal kevesebb, 568.400 darab volt, ami 8,9 százalékos elektromos részesedést jelent. A Mercedes-Benz személyautóinál az összes értékesítés nyolc százalékkal, 463.000 járműre csökkent. A plug-in hibridek eladásai két százalékkal, 42.700 járműre csökkentek.

Ehhez képest 2023 első negyedévében a Mercedes-Benz Cars 51.600 elektromos autót adott el, ami 89 százalékos növekedésnek felel meg. Az elektromos eladásokban tehát érezhető volt a lendület, amely most már nincs jelen, hiszen a negyedéves eredmény enyhén csökkenő tendenciát mutat.

A Mercedes nem közli kifejezetten az elektromos járművek eladásainak csökkenésének okait. Arra azonban felhívja a figyelmet, hogy a 47.000 darabba az utolsó Smart Fortwo is beletartozik (a gyártás március végén szűnt meg), ezért ennek a modellnek az eladásai 30 százalékkal csökkentek. A Smart Fortwo azonban nemrég még kezelhető részesedéssel rendelkezett az összes eladásból. Az, hogy a Mercedes összességében kevesebb járművet adott el, modellváltásokkal és az ellátási lánc korlátaival magyarázható, különösen Kínában. A Mercedes nem kommentálja az egyes elektromos modellsorozatok eladásainak alakulását.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink