Gyártók Még idén az utakra kerül a Lordstown e-pickupja

Még idén az utakra kerül a Lordstown e-pickupja

autopro.hu/V.M. | 2022.02.03 06:22

Még idén az utakra kerül a Lordstown e-pickupja

Fotó: Facebook/Lordstown Motors

A tavaly több okból is nehéz helyzetbe került amerikai Lordstown Motors első modellje, az Endurance akkumulátoros elektromos pickup első példányai még az idei évben az utakra fognak kerülni.

Ezt a Lordstownnal együttműködő, és az elektromosautó-gyártásba betörni készülő Foxconn elnöke, Young Liu mondta. A Nikkei üzleti lapnak nyilatkozva az idei év második felét jelölte meg a kiszállítások kezdeteként.

A Lordstown egy igencsak eseménygazdag és nehéz éven van túl. Tavaly februárban az Endurance egyik első prototípusa az első próbaútján kigyulladt, majd kiégett. Ezt követően márciusban a pénzügyi visszaélések felderítésére szakosodott Hindenburg Research azzal vádolta meg a céget, hogy félrevezette befektetőit a mintegy százezer járművet kitevő megrendelései kapcsán. Ezután kiderült, hogy a vállalat nem rendelkezik kötelező érvényű megrendelésekkel, valamint anyagi nehézségekkel is küzd, amit csak tetézett vezetőjének lemondása, majd az amerikai tőzsdefelügyelet nyáron megindult vizsgálata.

Segítő kezet az Apple telefonok gyártójaként ismert, de ma már saját autókat is fejlesztő Foxconn nyújtott, ami novemberben 230 millió dollárért vette meg a Lordstown Ohio állambeli gyárát, továbbá 50 millió dollár befizetésével a cég résztulajdonosává is vált.

Bizonytalan érkezés

Liu nyilatkozata után nem sokkal az Endurance több új példányáról is képet posztolt a Lordstown, ami azt mutatja, hogy ismét nekifutottak a gyártásnak. Hogy a kiszállítások pontosan mikor kezdődnek, azonban még nem ismert. Tavaly novemberben a Lordstown 2022 harmadik negyedévét jelölte meg, az Autoblog szerint viszont Liu nyilatkozata, és a prototípusok tesztelésének friss megkezdése azt mutatja, hogy a december valószínűbbnek tűnik.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink