Gyártók Még bármi lehet a Ford európai terveiből

Még bármi lehet a Ford európai terveiből

autopro.hu/V.M. | 2020.06.11 13:16

Még bármi lehet a Ford európai terveiből

Fotó: Ford Media Center

A Ford operatív igazgatója, Jim Farley, a Deutsche Bank autóipari konferenciáján többek között a vállalat európai terveiről, valamint a termelési volumenük járványhelyzet alatti alakulásáról is beszélt.

Hirdetés

A Ford folyamatban lévő európai és dél-amerikai átszervezésével kapcsolatban Farley azt mondta, hogy a járvány miatt bármi elképzelhető mindkettő régióban.

A Ford és a Volkswagen június 10-én állapodott meg együttműködésük utolsó tisztázatlan részleteiről is. A német fél a kooperáció részeként összesen 3,1 milliárd dollárt fektetett az Argo AI önvezető technológiák fejlesztésével foglalkozó vállalkozásba, amit így már közösen irányít a Forddal. Farley ehhez azt fűzte hozzá, hogy szívesen fogadnak a Volkswagen mellett további befektetőket is.

Kilőttek az eladások májusban

A Ford az USA-ban május hónapban 44 százalékkal értékesített több járművet, mint áprilisban. Farley azt is elárulta, hogy az F-150-es pickup új generációjának, az új Bronco SUV és a Mustang Mach-E elektromos SUV bevezetésének előkészítése nagyon jól halad, bár némi késésre számítani lehet a gyárleállások miatt. Az F-150 elektromos, illetve a Transit furgon tisztán elektromos változatainak bemutatása a következő 24 hónapra tehető.

Az operatív igazgató szerint július 6-ára az Egyesült Államokban található üzemek már a vírus előtti volumenen termelhetnek, július 8-tól pedig sok gyárban már három műszakban fog folyni a munka. A Ford egyébként május 18-ától kezdte újranyitni az országban lévő egységeit, és Farley nyilatkozata szerint az elindulást követő első három hétben az időszakra tervezett járműmennyiség 96 százalékát tudták legyártani – írta meg a Reuters.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink