Gyártók Másképp látja az elektromos átállást a Lamborghini

Másképp látja az elektromos átállást a Lamborghini

autopro.hu/P.B. | 2022.06.01 15:21

Másképp látja az elektromos átállást a Lamborghini

Fotó: Lamborghini Media Center

Két új hibrid modellt dobna piacra a Lamborghini 2030 után, ám a Volkswagen Csoporthoz tartozó olasz luxusautó-gyártó nem klasszikus hibridekben gondolkozik, hanem a szintetikus üzemanyagokkal csökkentené a károsanyag-kibocsátását.

A Lamborghini vezérigazgatója, Stephan Winkelmann egy olasz interjúban beszélt arról, hogy a szintetikus üzemanyagok (másnéven e-fuel) lehetőséget biztosítanának az OEM számára, hogy a sportautók elvárt teljesítménye mellett jelentősen csökkentsék a károsanyag-kibocsátásukat. A gyártó 2030 után két olyan hibridet dobna piacra, amit e-fuel hajt.

Nincs egyedül a kihívásaival a Lamborghini: a Ferrari és az Aston Martin szintén azzal szenved, hogy a luxussportautók szegmensében elvárt teljesítmény, méret és sebesség mellett az európai döntéshozók által elvárt szintre csökkentsék károsanyag-kibocsátásukat.

Winkelmann szerint az sem biztos, hogy lesz elég szintetikus üzemanyag a kereslet kielégítésére, és szerinte a döntéshozóknak követniük kellene a Lamborghini példáját – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink