Gyártók Máris kukázza elektromos modelljét a Jaguar

Máris kukázza elektromos modelljét a Jaguar

autopro.hu/P.B. | 2023.08.18 11:20

Máris kukázza elektromos modelljét a Jaguar

Fotó: JLR Newsroom

A Jaguar Land Rover tervei szerint 2025-től csak elektromos autókat fog gyártani. Ennek ellenére – vagy éppen az ehhez vezető út miatt - a gyártó kivezeti az eddigi egyetlen tisztán elektromos modelljét, a Jaguar I-Pace-t.

A JLR vezérigazgatója, Adrian Mardell megerősítette az Autocar értesüléseit: a vállalat kivezeti a Jaguar I-Pace-t. A gyártó szerint modellre akkor már nem lesz szükség, ha más elektromos járművek is lesznek a kínálatában. A Jaguar terve az, hogy 2025-ben a közepesen sikeres I-Pace-t a belső égésű motorral szerelt modellekkel együtt nyugdíjba vonultatja, és a JEA architektúrára épülő, új e-modelleket kezd gyártani.

Mint ismert, a JLR öt év alatt 15 milliárd fontot (17,5 milliárd eurót) fektet be termelőhálózatába, járműprogramjaiba, autonóm, AI-alapú és digitális technológiákba, valamint a munkatársai képzésébe. Ez magába foglalja a solihulli, a wolverhamptoni és a halewoodi gyártóüzemek átalakítását elektromos járművek gyártására.

A konszern következő elektromos járműve az új akkumulátoros elektromos Range Rover lesz, amelyre az előrendelések még ebben az évben megnyílnak. Ezt követi a tervezett három elektromos Jaguar közül az első, amely egy négyajtós GT lesz, amit az Egyesült Királyságban, Solihullban gyártanak majd.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink