Gyártók Már dübörög az autógyártás is a győri Audinál

Már dübörög az autógyártás is a győri Audinál

autopro.hu/P.B. | 2020.04.28 13:19

Már dübörög az autógyártás is a győri Audinál

Fotó: Audi Sajtószoba

Első lépésben egy műszakban 2000 járműgyári munkatárs kezdte meg munkáját. A járműszereldében műszakonként jelenleg 250 autót gyártanak, a vállalat a termelést a következő hetekben fokozatosan szeretné felfuttatni.

Hirdetés

A gyártósoron az Audi Hungaria valamennyi modellje megtalálható: a Q3, Q3 Sportback, az A3 Cabriolet, valamint a TT Coupé és TT Roadster is.

Az Audi Hungaria termelése immár kettő hete a hathengeres benzines motorok gyártásával indult újra, amelyhez az elmúlt héten csatlakozott egy további hathengeres és egy négyhengeres motorgyártó sor is. Immár a vállalat szerszámgyára is csaknem teljes kapacitással készít szerszámokat, valamint exkluzív karosszériaelemeket. A műszaki fejlesztés területén is a megszokott munkarendben folyik a munkavégzés.

Ahogyan arról az autopro.hu beszámolt, a koronavírus-járvány miatt március 22-én leállt a termelés a győri Audinál, majd előbb a motorgyár, később pedig a többi üzem is újraindult.

Szigorú egészségügyi előírások

Az elmúlt időszakban mind a motor- mind a járműgyártásban, valamint az irodai területeken is átalakították a munkahelyeket az egészségügyi előírások szerint. A munkatársak egészségének védelme érdekében technikai és szervezési intézkedéseket valósítottak meg, meghatározott területeken maszkot biztosítanak a munkatársaknak.

Az Audi Hungariánál jelenleg 5000 munkatárs végzi munkáját a gyár területén vagy továbbra is home office-ban. A jelenleg nem dolgozó munkatársak a vállalat által elrendelt szabadságukat töltik.

Az autógyártó folyamatosan figyelemmel követi a koronavírus által okozott helyzet alakulását. Az egyik legfontosabb feladata a gyártás megfelelő ütemezése az alkatrészek biztosítása a vevői igények figyelembe vételével. Ennek megfelelően futtatja fel a termelést a már működő területeken.

Kiemelt Partnereink