Gyártók Száz emberrel indult újra a győri Audi

Száz emberrel indult újra a győri Audi

MTI | 2020.04.15 06:18

Száz emberrel indult újra a győri Audi

Fotó: Audi Hungaria NewsRoom

Részlegesen újraindult a termelés az Audi Hungaria Zrt. motorgyárában, a járműgyárban ezen a héten még nem dolgoznak. A gyárban egy hathengeres motor összeszerelő sora indult el mintegy száz emberrel egy műszakban. A cél a termelés lépcsőzetes felfuttatása.

Hirdetés

A tervek szerint a konszern működésével és a vevői igényekkel összehangoltan a hét utolsó napján egy további hathengeres motor összeszerelősor munkáját szeretnék elindítani, egyelőre szintén egy műszakban.

A járműgyár is hamarosan újraindul

A járműgyár működése ezen a héten még szünetel, az elképzelések szerint a jövő hét második felében indul újra fokozatosan, szintén először egy műszakban.

A tájékoztatás kitér arra is, hogy a vállalat valamennyi munkahelyét úgy alakítja át, hogy egészségügyileg is biztonságos legyen a jövőben a munkavállalók munkavégzése.

Az Audi március 17-én jelentette be, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés miatt kialakult nemzetközi helyzet és az alkatrészellátásban mutatkozó bizonytalanság miatt március 23-tól leáll a termelés a gyárban. A győri mellett az Audi AG ingostadti, neckarsulmi, brüsszeli és mexikói telephelyein is leállt a termelés.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink