Gyártók Hétfőtől pihennek az Audi gyártósorai is

Hétfőtől pihennek az Audi gyártósorai is

autopro.hu | 2020.03.17 12:53

Hétfőtől pihennek az Audi gyártósorai is

Fotó: Audi Hungaria

Számos autógyártó jelentett be leállást az üzemeiben, most az Audira került a sor. A gyártósorok az európai gyárak többségében, köztük Győrben sem indulnak el már hétfőn.

A koronavírus (Sars-Cov-2) és az általa okozott tüdőmegbetegedés (Covid-19) feltartóztathatatlanul terjed már Európában is. Tekintettel az ez által okozott jelenleg egyértelműen rosszabb értékesítési helyzetre és az alkatrészellátásban mutatkozó bizonytalanságra a Volkswagen konszern legtöbb telephelyén felfüggeszti a termelést.

Az Audi Hungariát sem kerüli el a leállás

Az intézkedések érintik az Audi AG ingostadti, neckarsulmi, brüsszeli, mexikói és győri telephelyeit is. A vállalat az üzemi tanáccsal és a Volkswagen Konszernnel egyetértésben azt tervezi, hogy a termelést ezeken a telephelyeken szervezett és ellenőrzött formában e hét végéig leállítja.

„Már eddig is számos intézkedést hoztunk annak érdekében, hogy megóvjuk munkatársaink egészségét. Köszönet illet minden munkatársat, akik ezekben a nehéz időkben gyorsan és másokkal együttműködve cselekednek valamennyi audis védelme érdekében“, mondta Peter Kössler, az AUDI AG termelésért és logisztikáért felelős igazgatótanácsi tagja, az Audi Hungaria Zrt. felügyelőbizottságának elnöke és a nemzetközi válságstáb vezetője. „A jelenlegi helyzet a már bejelentett intézkedések végrehajtására kényszerít bennünket és továbbra is rugalmasságot és szolidaritást vár el tőlünk.“

A gyártási programról és munkavállalókat érintő következményekről hamarosan további tájékoztatást ad az Audi Hungaria Zrt.

A konszern névadó márkája, a Volkswagen pár órával előzte meg bejelentésével az Audit, mely szerint a VW európai üzemei többségében leállítja a termelést. A Seat tegnap kényszerült bezárni spanyolországi gyáregységeit, mivel a spanyol kormány vészhelyzetet hirdetett.

Kiemelt Partnereink