Gyártók Limitált kiadású Pandával ünnepel a Fiat

Limitált kiadású Pandával ünnepel a Fiat

autopro.hu/V.M. | 2023.06.16 16:23

Limitált kiadású Pandával ünnepel a Fiat

Fotó: Stellantis

Kerek negyven éve, 1983-ban jelent meg a Fiat Panda 4x4, az olasz kisautó összkerékhajtású változata. Az évfordulót a Fiat egy limitált szériás különleges kiadással ünnepli meg.

A Fiat által gyűjtői kiadásnak nevezett „4x40°” jelölésű Panda 1983 darabban fog készülni „azok számára, akik biztonságosan akarnak közlekedni sárral és hóval borított utakon, egy megbízható és kényelmes autót vezetve annak ellenére, hogy annak mérete és üzemanyagfogyasztása is korlátozott” – áll a Fiat közleményében.

1983-as megjelenése óta a Panda 4x4-ből közel 800 ezret adtak el, ezzel hozzájárulva ahhoz, hogy a Panda historikusan az A-szegmens eladásainak 10 százalékát adja.

Egyedi külső jegyek

A Fiat Panda 4x40° elefántcsontszínű fényezést kap, míg a karosszéria alsó szekcióit műanyag burkolatok teszik ellenállóvá. A különleges fényezésen kívül a limitált szériát az oldalakon elhelyezett vörös 4x40° logó, az eredeti és a mostani Panda modellek azonos színű sziluettjei, illetve a B-oszlopon látható 4x40° embléma teszi könnyen felismerhetővé.

Fotó: Stellantis

A kirándulást és a földutakon való közlekedést a műanyag borításon kívül a ködlámpák és a fekete tetősínek is támogatják. Utóbbiak a jármű sportos megjelenéséhez is hozzájárulnak.

Belül az utazást légkondicionáló teszi kényelmesebbé, míg a bőrborítású kormánykerék és sebességváltógomb még egy kis prémium érzést is képes kölcsönözni a vezetőnek.

A sokoldalú kisautó

A Fiat a Pandával egy kívül kicsi, de belül nagy autót akart alkotni, méghozzá verhetetlen áron. A városi közlekedésre kiválóan alkalmas miniautó képességeit aztán kitolta az „off-roader természetű” 4x4-es variáns.

Fotó: Stellantis

A Panda jelenleg harmadik generációját éli 1983-as megjelenése óta. Az elmúlt évtizedekben a típusból számos különleges kiadás készült, köztük a 2019-es Trussardi, amely az első luxus Pandaként született meg az autógyártó és egy divatház együttműködésének eredményeként.

Az új Fiat Panda 4x40° Olaszországban, Franciaországban, Németországban és Svájcban lesz kapható.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink