Gyártók Leváló napfénytető miatt hív vissza autókat a Mercedes

Leváló napfénytető miatt hív vissza autókat a Mercedes

autopro.hu/V.M. | 2023.01.04 12:23

Leváló napfénytető miatt hív vissza autókat a Mercedes

Fotó: Mercedes-Benz Group Media

A Mercedes-Benz mintegy 125 ezer kupé és szedán modelljét hívja vissza, hogy orvosoljon egy hibát, aminek következtében a napfénytető leszakadhat menet közben.

A visszahívási akció 2001 és 2011 között készült C-osztályú, CLK, E-osztályú és CLS modelleket érint, köztük AMG variánsokat is.

A Mercedes szerint a szóban forgó járműveknél az üvegpanel és az ahhoz csatlakozó, mozgatásról gondoskodó keret rosszul lehet egymáshoz rögzítve, ami végül az üvegpanel leválásához vezethet.

Tájékoztatójában a Mercedes azt írja, hogy beszállítójánál az üveg és a keret közti kötőanyagot rosszul vihették fel. „A kötőanyag megfelelő alkalmazása szükséges ahhoz, hogy a kötés erőssége előírás szerinti legyen. Jelen esetben a kötés erőssége csökkenhet az idő előrehaladtával… Ennek következményeként az üvegpanel járműről leválása nem zárható ki, ami növeli annak kockázatát, hogy más közlekedők balesetet szenvednek vagy megsérülnek.”

Figyelmeztető jel

A visszahívásról beszámoló Autoblog szerint a Mercedes arról is tájékoztatja ügyfeleit, hogy a hibára nagyobb szélzaj, illetve a mozgatómechanizmus és az üvegpanel közti szemmel látható rés hívhatja fel a figyelmet.

A Mercedes február végéig fogja eljuttatni a visszahívási értesítőt az érintett gépkocsik tulajdonosainak.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink