Gyártók Lengyelországba szállíthat elektromos buszokat az Ikarus

Lengyelországba szállíthat elektromos buszokat az Ikarus

autopro.hu/P.B. | 2023.08.18 08:19

Lengyelországba szállíthat elektromos buszokat az Ikarus

Lengyelországi tesztelésen lévő Ikarus 120e. | Fotó: MPK Kraków

Öt darab elektromos autóbuszt szállíthat az Ikarus Lengyelországba, Szczecinek városába, miután elnyerte az öt darab tisztán elektromos hajtású szóló autóbuszra és a működtetésükhöz szükséges töltőberendezésekre vonatkozó tendert.

Hirdetés

Szczecinek egy negyvenezer fő által lakott kisváros Lengyelország északnyugati részén. A helyi, önkormányzati tulajdonban lévő közlekedési társaság már harmadjára írt ki tendert elektromos buszokra, az első két közbeszerzési eljárás sikertelennek bizonyult.

A magyar buszgyártó a megismételt pályázaton a cseh SOR és a kíai Yutong ajánlatát utasította maga mögé. Az Ikarus bruttó 13,124 millió złotyért (átszámítva bő 1,1 milliárd forintért) cserébe szállítja a zéró emissziós járműveket, ezzel az egyetlen olyan pályázatot nyújtotta be, amely befért az ajánlatkérő által előzetesen megadott 13,530 millió złotys költségkeretbe. A SOR bruttó 14,852 millió, a Yutong termékeit Közép- és Észak-Európában képviselő Busnex pedig bruttó 14,950 millió złoty összértékű ajánlattal indult – írja a Magyarbusz.Info.

A buszok a szerződéskötéstől számított 11 hónapon belül kell leszállítania az Ikarus-nak. A szerződést még nem írták alá, de minden bizonnyal a jövő évben kerülhet sor a buszok kiszállítására.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink