Gyártók Külföldre vinné e-autóit az indiai Tata

Külföldre vinné e-autóit az indiai Tata

autopro.hu/V.M. | 2023.09.15 08:19

Külföldre vinné e-autóit az indiai Tata

Fotó: Tata Motors

India legnagyobb autógyártója, a Tata Motors már több külföldi piacon is teszteli elektromos autóit, a sikeres teszteket pedig a járművek piaci bevezetése kísérheti. Ezzel a vállalat követi a kínai OEM-ek példáját, akik hazai jelenlétük megszilárdítása után más piacok felé terjeszkednek.

A tesztek még korai fázisukban járnak, és a tapasztalatok alapján módosításokat eszközölhetnek az érintett modelleken. Csak ezt követheti a piacra lépési tervek kialakítása – osztotta meg Shailesh Chandra, a Tata Motors vezetője.

„Annak kiderítéséről van szó, hogy mely piacokon kellene ott lennünk, milyen termékekkel és milyen elosztási stratégiával. Felmérünk egyes piacokat, teszteljük az autóinkat és egyeztetünk üzleti partnereinkkel” – mondta el Chandra a Reuters-nek nyilatkozva.

A vállalatvezető egyelőre nem osztotta meg, hogy mely piacok vannak a célkeresztjükben, azt viszont elárulta, hogy 2024-ben már több részlettel szolgálhatnak.

Sorra érkeznek a Tata e-autói

A Tata a külföldi terjeszkedéssel egy időben otthon is hódítana elektromos autóival. A vállalat már négy teljesen elektromos modellt forgalmaz – a negyediket, az egy töltéssel 465 kilométert megtenni képes új Nexon elektromos SUV-t (a kezdőképen) nemrég mutatta be.

A kínálat bővítése mellett a vállalat kizárólag elektromos autókat forgalmazó kereskedéseket is nyitni tervez Indiában a következő negyedévek során.

A Tata a még kicsi – a piac mindössze két százalékét kitevő –, de növekvő indiai villanyautó-értékesítések 80 százalékáért felel. Célja, hogy 2025-re eladásainak negyedét e-autók tegyék ki, melyek kínálatát 3-4 éven belül tíz modellre bővítené.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink