Gyártók Közös vállalkozást indít a Brose és a Volkswagen

Közös vállalkozást indít a Brose és a Volkswagen

autopro.hu/P.B. | 2021.03.30 17:23

Közös vállalkozást indít a Brose és a Volkswagen

Fotó: Volkswagen AG

A közös vállalkozást ambiciózus célokkal hozta létre a Volkswagen és beszállítója, az autóülésekhez és ajtókhoz mechatronikai megoldásokat kínáló Brose. A megállapodás nemcsak ülésekről, hanem a járművek teljes utasteréről szól.

A tervezett közös vállalkozásnak az ötven százalékát a Brose, másik felét pedig a Volkswagen fogja tulajdonolni. A Volkswagen AG leányvállalata, a Sitech csatlakozik a vegyesvállalathoz, melynek létrehozását a hatóságoknak még jóvá kell hagynia.

Az új vállalat székhelye – akárcsak a Brose központja – Lengyelországban, Polkowicében lesz. A cél Európa mellett Észak-Amerika és Ázsia ellátása. A Volkswagen kereskedelmi igazgatót és gyártási osztályt biztosít a cég számára.

Komoly célok

Ulrich Schrickel, a Brose Csoport ügyvezető igazgatója örömét fejezte ki a megállapodással kapcsolatban, amit szavai szerint már egy éve terveztek tető alá hozni. A közös vállalkozás célja, hogy a világ autóülés-piacának top hármas szereplője legyen.

A jelenlegi pénzügyi évben a Sitech 1,4 milliárd eurós bevétellel számol, és 5200 alkalmazottat foglalkoztat. 2030-ra 2,8 milliárdos árbevétel és 7000 alkalmazott a cél – írja az Automobilwoche.

Kiemelt Partnereink