Gyártók Közel százezer autót hív vissza a Hyundai és a Kia

Közel százezer autót hív vissza a Hyundai és a Kia

autopro.hu/P.B. | 2023.08.04 11:21

Közel százezer autót hív vissza a Hyundai és a Kia

Fotó: Hyundai Newsroom

Tűzveszély miatt mintegy 91 ezer autót hív vissza a Hyundai Motor Group az Egyesült Államokban. Az akcióban Hyundai és Kia modellek egyaránt érintettek. Új, 2023-as vagy 2024-es modellévbe tartozó járművekről van szó.

Hirdetés

A visszahívásban a Hyundai részéről 2023-2024-es modellévű Palisade és Seltos, 2023-as Tucson, Sonata, Elantra és Kona modellek érintettek, míg a Kiától a 2023-as Soul és Sportage autók. Körülbelül 52 ezer Hyundai és közel 40 ezer Kia érintett.

A koreai autógyártók szerint az ISG rendszer (Idle Stop & Go) elektronikus vezérlői sérült elektromos alkatrészeket tartalmazhatnak, amelyek az olajszivattyú túlmelegedését okozhatják. A Kia közölte, hogy hat bejelentése van potenciálisan összefüggő hibáról, de nem történt baleset vagy sérülés, a Hyundai pedig négy hasonló jelentést kapott. Az autógyártók egy gyanús alkatrészt márciusban már kivontak a gyártásból.

A Hyundai közlése szerint a kereskedőknek csereautót kell biztosítaniuk azoknak az ügyfeleknek, akik nem érzik biztonságban járművüket, amíg a visszahívási javítás elérhetővé nem válik. A Hyundai azt mondta, hogy ha a tulajdonosok égés vagy olvadás szagát érzik, akkor a kérdéses járművet vontatni kell a legközelebbi Hyundai márkakereskedéshez – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink