Gyártók Korábban javított autókat hív vissza a Jaugar

Korábban javított autókat hív vissza a Jaugar

autopro.hu/R.K.E. | 2024.02.19 14:21

Korábban javított autókat hív vissza a Jaugar

Fotó: Jaguar Media

A tűzveszély miatti visszahívás kijavítására tavaly kiadott hibás szoftverfrissítés négy Jaguar I-Pace elektromos autó esetében nem működött – emiatt újra vissza kell vinni őket a márkakereskedésbe.

Négy 2018-2020-as Jaguar I-Pace elektromos SUV-t hívtak vissza ismét, miután a tavalyi hiba kijavítására tervezett szoftverfrissítés nem működött a tervezett módon.

Az infrastrukturális minisztériumhoz benyújtott visszahívási értesítés szerint „egy hibás szervizdiagnosztikai eszköz és szoftverfrissítés" miatt a négy jármű – az eredetileg 2023 júniusában visszahívott 368 jármű között – „továbbra is biztonsági hibával rendelkezik".

Ez a 2023 júniusi visszahívás által érintett I-Pace járművek második tételét hívták vissza a márkakereskedésbe, miután egy másik, 2018 és 2023 között gyártott 24 példányból álló csoportot 2023 novemberében arra kértek, hogy térjenek vissza ugyanannak a hibás szoftverfrissítésnek a kijavítása érdekében.

Termikus túlterhelést okozhat

A legutóbbi visszahívási közlemény szerint a hiba „termikus túlterhelést" okozhat, és „ha ez bekövetkezik, a járműben ülők füstöt vagy tüzet észlelhetnek a jármű alól. A Jaguar azt tanácsolta az érintett tulajdonosoknak, hogy forduljanak az általuk preferált márkakereskedéshez, hogy a megfelelő szervizdiagnosztikai eszköz és szoftver segítségével frissítsék az akkumulátor energiaellátást vezérlő modul szoftverét.

Ez a szoftver fokozott szintű figyelmeztetéseket ad a vezetőnek a nagyfeszültségű akkumulátor állapotával kapcsolatban, és amennyiben a szoftver kockázatot állapít meg, a nagyfeszültségű akkumulátor töltési kapacitása ideiglenesen 75 százalékra korlátozódik – írja a drive.com

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink