Gyártók Komoly megrendelést kapott a Nikola

Komoly megrendelést kapott a Nikola

autopro.hu/P.B. | 2021.10.21 09:19

Komoly megrendelést kapott a Nikola

Fotó: Nikola Corp

Kezd talpra állni a botrányoktól megtépázott amerikai startup, a Nikola. Az alternatív hajtású teherautókat gyártó vállalat komolyabb megrendelést kapott a PGT nevű szállítmányozási cégtől.

Hirdetés

A PGT 2023-tól kezdve száz hidrogén üzemanyagcellás teherautót fog lízingelni a Nikolától a friss megállapodás értelmében. A lízing tehát akkor indul, amikor a tervek szerint a startup elkészül az első hidrogénes teherautóival, a Nikola Tre modellekkel.

A Nikola Tre hidrogén üzemanyagcellás kivitele a tervek szerint 800 kilométer megtételére lesz képes egyetlen töltéssel – ez nagyobb hatótáv, mint amivel az akkumulátoros elektromos teherautók rendelkezni fognak, ráadásul a hidrogénes töltés gyorsabb is – írja az Automobilwoche.

Megrendelés a fenntarthatóság jegyében

A PGT többek között az acél- és az autóipar számára szállít be nyersanyagokat a tengerentúlon. A Nikolával kötött partnerség révén fejlett szállítási megoldásokat kínálhat az ügyfeleknek, és csökkentheti szén-dioxid-kibocsátását - vélekedett Gregg Troian, a PGT elnöke.

Ahogyan arról az autopro.hu korábban beszámolt, a Nikola 2020 nyarán került bajba, amikor egy botrány keretében kiderült, hogy a cég manipulált videókat tett közzé egy teherautójáról. Több partnerséget is elbukott a cég, és további együttműködéseik kerültek veszélybe, ám végül az alapító Trevor Milton távozásával lecsillapodtak a kedélyek. Azóta több üzlet is azt bizonyítja, hogy a Nikola állva maradt.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink