Gyártók Komoly beruházást tervez a BMW

Komoly beruházást tervez a BMW

autopro.hu/P.B. | 2023.01.16 11:21

Komoly beruházást tervez a BMW

Fotó: BMW Group PressClub Global

Új, komolyabb beruházást tervez a BMW Mexikóban, San Louis Potosi államban, ahol a bajor OEM már most is rendelkezik egy üzemmel. A hírt a mexikói külügyminiszter jelentette be, a BMW sem cáfolta azt.

Hirdetés

Marcelo Ebrard külügyminiszter és Andres Manuel Lopez Obrador mexikói elnök már január 12-én azt nyilatkozták, hogy a BMW körülbelül 800 millió eurót fektet be San Luis Potosiban, de nem részletezték, pontosan miről lesz szó.

„Az elnök arra kért minket, hogy gyorsítsuk fel a beruházásokat hazánkban" - mondta Ebrard újságíróknak egy diplomáciai eseményt követően. A külügyminiszter nem részletezte, hogy pontosan mire fordítják a 800 millió eurót.

A három latin-amerikai gyárat üzemeltető BMW 2019-ben nyitotta meg a San Luis Potosiban található létesítményét. Jelenleg a 3-as, a 2-es Coupé és az M2-es modelleket gyártják a helyszínen.

Kevés a részlet

A BMW nem reagált azonnal a Reuters megkeresésére, így egyelőre nem ismerni a beruházás részleteit. Lopez Obrador elnök a mexikói vezetés közlése szerint már tárgyalt a beruházásról német kollégájával és a német autóipari vezetőkkel is. Frank-Walter Steinmeier német elnök legutóbb szeptemberben látogatott Mexikóba.

Lopez Obrador a beruházás bejelentésekor azt közölte, hogy ő és Ebrard külügyminiszer februárban San Luis Potosiba utaznak – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink