Gyártók Kivezeti első elektromos modelljét a Mazda

Kivezeti első elektromos modelljét a Mazda

autopro.hu/P.B. | 2023.08.01 06:18

Kivezeti első elektromos modelljét a Mazda

Fotó: Mazda

A Mazda leállítja egyetlen teljesen elektromos modelljének értékesítését az Egyesült Államokban. A Mazda MX-30 nem kap új verziót – ehelyett a japánok mindent a hibridekre tesznek fel az elektromos átállás terén Észak-Amerikában.

A japán autógyártó szűkszavú közleményben jelentette be: „a Mazda a 2023-as modellév után leállítja az MX-30 értékesítését az Egyesült Államok piacán.” A közlemény szerint a nem túl sikeresen elektromos modell helyett a Mazda a villamosítási erőfeszítéseit a plug-in hibridekre összpontosítja, például CX-90 -re és a közelgő CX-70 -re.

Csak az idő fogja megmondani, hogy a plug-in hibridek megfelelnek-e az „amerikai piac sajátos követelményeinek”. Az egyértelmű, hogy az MX-30 nem felelt meg ezeknek a követelményeknek. Az Inside EVs adatai szerint a Mazda összesen mindössze 571 darabot adott el a teljesen elektromos MX-30-ból az Egyesült Államokban 2021 szeptembere és 2023 júniusa között. A modellt Európában részben plug-in hibridként forgalmazza a vállalat, részben tisztán elektromos autóként.

Amint arról az autopro.hu korábban beszámolt, egy elektromos modellel viszont próbálkozni fog a Mazda az USA-ban: hamarosan érkezik az MX-5 Miata elektrifikált verziója.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink