Gyártók Kiszáll a motorsportból a Volkswagen

Kiszáll a motorsportból a Volkswagen

autopro.hu/P.B. | 2020.12.07 12:20

Kiszáll a motorsportból a Volkswagen

Fotó: Pinterest

A Volkswagen Csoport tovább erősíti az elektromobilitás iránti elkötelezettségét, ennek részeként felhagy a motorsporttal kapcsolatos tevékenységével. A Volkswagen Motorsport GmbH beolvad a Volkswagen AG-be.

A Volkswagen közleménye szerint a konszern célja, hogy az elektromobilitással kapcsolatos átalakulások vezetője legyen. Ennek jegyében a Csoport megszünteti a Volkswagen brand alá tartozó motorsporttal kapcsolatos aktivitásait, az eddig ezzel foglalkozó emberek pedig a Volkwagen AG dolgozói lesznek.

Mint írják, a motorsport területén szerzett komoly technológiai tapasztalatok a Volkswagen ID. modellcsaládjának fejlesztését szolgálják a jövőben, ahogyan az ID.R területén eddig is együtt dolgozott a két részleg.

Öt évtizedes múltra tekint vissza a motorsportban a Volkswagen

A Volkswagen Motorsport az 1960-as évektől kezdve volt jelen a Formula V-ben, később pedig a Formula 3-ban értek el sikereket a Volkswagen Polo, Golf és Scirocco modellek sportváltozataival. A brand legnagyobb sikereit a Touareg érte el azzal, hogy 2009-ben, 2010-ben és 2011-ben is megnyerte a Dakar Rally-t.

Szintén komoly sikernek számít a Rally Világbajnokságot megnyerő Polo R WRC és Golf GTI, valamint a Rallycross VB-t nyerő Polo. Az utóbbi években a teljesen elektromos ID.R is komoly sikereket ért el, például jelenleg is csúcstartó a Pikes Peak-en, és az elektromos kategóriában csúcstartó a Nürburgringen.

Kiemelt Partnereink