Gyártók Kínai-indiai partnerséggel készülhetnek e-autók

Kínai-indiai partnerséggel készülhetnek e-autók

autopro.hu/V.M. | 2023.09.01 12:17

Kínai-indiai partnerséggel készülhetnek e-autók

Fotó: Facebook/Leapmotor

Az indiai JSW Group meg nem erősített hírek szerint tárgyalásokat folytat a kínai Leapmotorral azért, hogy annak technológiáját használva Indiában építhessen elektromos autókat.

Ügyhöz közeli források szerint a többek között az energiaszektorban és az acéliparban is érdekelt indiai konglomerátum a kínai fél villanyautós platformját használná. Ezen legalább három közepes méretkategóriájú SUV-t gyártana, melyek tervezését a Leapmotor mérnökei végeznék.

„A JSW a saját márkája alatt akar autókat forgalmazni, amihez inkább technológiára, mintsem egy már létező autógyártóba befektetésre, vagy egy azzal közös cég létrehozására van szükségük” – Nyilatkozta a források egyike a Reuters-nek, hozzátéve, hogy az indiai óriásvállalat más kínai autógyártókkal is felvette a kapcsolatot.

A Leapmotor nemrég mutatott be egy elektromos autókhoz tervezett padlólemezt, amit azzal a céllal fejlesztett, hogy más gyártóknak tegye azt elérhetővé licence-en keresztül. Azóta olyan hírek jelentek meg, hogy a Stellantis és a Volkswagen is érdeklődik a Kínában négy villanyautót kínáló vállalat platformja iránt.

Nem az első próbálkozás

A JSW számára a mostani lehet a második alkalom, mikor megpróbál betörni az elektromosautó-gyártásba. A vállalat először 2016-ban tett kísérletet a növekvő piacon való megjelenésre.

Indiában tavaly az újautó-eladásoknak kevesebb mint 2 százalékát adták elektromos modellek, a kormány támogatásokkal azonban ezt az arányt 30 százalékra tornászná fel 2030-ra.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink