Gyártók Kínai és koreai összefogásban épülne akkugyár

Kínai és koreai összefogásban épülne akkugyár

autopro.hu/P.B. | 2023.08.23 14:18

Kínai és koreai összefogásban épülne akkugyár

Fotó: KG Mobility

A KG Mobility megerősítette, hogy a vállalat és a BYD tárgyalásokat folytat egy akkumulátorgyár felépítéséről. A részletek egyelőre még kidolgozás alatt állnak, de az üzemet Dél-Koreában szeretnék megépíteni.

Dél-koreai sajtóértesülések szerint a KG Mobility (korábbi nevén Ssangyong) és a BYD közös akkumulátorgyára már 2025-ben megkezdheti a termelést. Amennyiben az ipari forrásokra hivatkozó értesülések igazak, akkor ez lesz az első olyan akkumulátoripari vegyesvállalkozás Dél-Koreában, amiben egy helyi gyártó és egy külföldi cég fognak össze.

Bár a beruházás részletei még kidolgozás alatt állnak, a szakértők arra számítanak, hogy Szöultól 80 kilométerre, a KG Mobility meglévő gyárának területén épülhet fel az üzem.

Már van kapcsolat a két cég között

A KG Mobility azt tervezi, hogy a BYD lítium-vasfoszfát akkumulátorait telepíti második elektromos járművébe, a Torres EVX SUV-ba. A modell szeptemberben érkezik Dél-Koreába, és egy későbbi időpontban exportra is gyártani fogják. Az új jelentés szerint az autógyártó két jövőbeli modellben is tervezi a BYD akkumulátorainak felhasználását: egy O100EV kódnevű elektromos pickupban, amelyet 2025-ben mutatnak be, és egy nagyméretű elektromos SUV-ban, amely SUV-F100EV belső kódnéven fut – írja az electrive.com.

Mint ismert, a dél-koreai Ssangyong autógyártó neve tavasszal KG Mobility lett, miután a KG konszern felvásárolta a céget. A korábbi modellek természetesen maradnak Ssangyong néven, az újak viszont már KG néven kerülnek piacra.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink