Gyártók Kidobja egy autonóm funkcióját a Ford

Kidobja egy autonóm funkcióját a Ford

autopro.hu/R.K.E. | 2024.02.13 12:22

Kidobja egy autonóm funkcióját a Ford

Fotó: Ford

Az autógyártó által ígért 2 milliárd dolláros megtakarítás a műveletek széles skáláját érinti, az anyagbeszerzéstől a fuvarozáson át a gyártásig.

A Ford költségcsökkentéseket tervez a nyereségesség növelésére és az infláció visszaszorítására irányuló törekvés részeként, ennek részeként néhány hangzatos funkció eltávolítását járműveiből – mint például az automatikus párhuzamos parkolás.

A 2 milliárd dolláros megtakarítás a tevékenységek széles körét érinti az anyagbeszerzéstől és a fuvarozástól kezdve a gyártásig. A megszorítások még az autótervezést és a kevéssé használt technológiákat is érintik, amelyek a valós idejű adatok szerint nem túl népszerűek az autósok körében – mondta Kumar Galhotra, a Ford vezető menedzsere.

Kevesen használják a funkciót

Az autógyártó automatizált kormányzási funkciója a szűk parkolóhelyekre való be- és kiálláshoz az egyik ilyen innovációs zsákutca.

„Az összekapcsolt járművek adatai itt nagyon fontosak, mert segítenek nekünk látni, hogy mit nyújtunk, hogy az ügyfelek használják-e, vagy sem. Az egyik példa erre az automatikus parkolási funkció, amely lehetővé teszi, hogy az ügyfél automatikusan párhuzamosan parkoljon. Nagyon-nagyon kevesen használják, így ezt a funkciót el tudjuk távolítani. Ez járművenként körülbelül 60 dollárba kerül.” – mondta.

Galhotra szerint ezzel évi 10 millió dollárt tudnak megtakarítani – idézi az Automotive News.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink