Gyártók Kezdi felfuttatni termelését a német Tesla

Kezdi felfuttatni termelését a német Tesla

autopro.hu/P.B. | 2023.02.28 09:22

Kezdi felfuttatni termelését a német Tesla

Fotó: Twitter/Tesla Grünheide

A Tesla grünheidei üzemében a vártnál gyorsabban halad a termelés felfuttatása, most már heti négyezer autó gördül le a gyártósorról a lassan egy éve átadott létesítményben. Természetesen ez még közel sem a végső, teljes kapacitás.

Hirdetés

A Berlinhez közeli üzem három héttel a gyártási ütemterv előtt érte el a mostani termelési célt, vagyis a heti négyezer autót. A Tesla részvényárfolyama 1,9 százalékkal emelkedett a hír közzétételére. Az amerikai elektromosautó-gyártó brandenburgi üzeme az új heti termelési volumennel évente több mint 200 ezer jármű összeszerelésére lenne képes, ugyanakkor a maximális kapacitása évi 500 ezer autó lesz, ami megközelíti a heti tízezret – közölte a cég.

A Tesla azt tervezte, hogy Brandenburgban a március 13-i héten 4000-re, június végére pedig több mint heti 5000-re növeli a kibocsátást. Tavaly októberben elérte a heti 2000, decemberben pedig a heti 3000 darabos termelést.

A németországi üzem 2022 márciusában kezdte meg működését, de kezdetben lassan indult be. Egy májusi interjúban Elon Musk a Tesla legújabb németországi és austini gyárait „gigantikus pénzégetőknek” nevezte a termelés növelésével járó kihívások miatt.

Leveheti a terhet a kínai gyárról

A németországi kibocsátás növelése lehetővé teheti a Tesla számára, hogy sanghaji termelésének nagyobb részét Európán kívüli piacokra fordíthassa, beleértve Thaiföldet is, ahol éppen most kezdte meg az értékesítést – írja a Reuters.

A Tesla Németországban is megkezdte az akkumulátorok összeszerelését, amelyeket hamarosan az üzemben gyártott járművekben is felhasználnak – igaz, a támogatási környezet változása miatt az újabb beruházások esetében már az Egyesült Államokban történő cellagyártásra összpontosít a cég.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink